Best betalte førerne

Om man skal prate om et slikt emne så må man ha det klart for seg at det er Formel 1 førere som blir best betalt. Slik er det, og det kommer til å fortsette å være slik ganske lenge. For eksempel så ligger Kimi Raikkonen på en 15. plass over de best betalte førerne i billøp generelt. Det er ti år siden han vant mesterskapet i Formel 1, men h an blir fortsatt veldig godt betalt. Vi har også en kvinne på listen, med Danica Patrick, som er en av de best betalte i NASCAR, men som faktisk ikke fått en topp fem plassering de fem seneste årene. Hennes lønn reflekterer mer at hun som kvinne har brutt mange barrierer i billøp, mer enn at hun er fantastisk talentfull.

Generelt så er listen full av førere fra NASCAR og Formel 1. NASCAR har en høy stjerne i USA, og det forklarer mye om lønnsnivået, som er så høyt. Den best betalte NASCAR føreren ligger på en fjerdeplass totalt, og det er Jimmy Johnson. Han har vunnet 7 mesterskap i NASCAR, så han fortjener nok lønne, som ligger på nesten 17 millioner dollar. Og vi prater inntekt totalt, som også tar med sponsorer.

På de tre øverste plassene finner vi tre Formel 1 førere, og hoppet fra fjerdeplass til tredjeplass er gedigent. Der Johnson tjener 17 millioner, så tjente Fernando Alonso i 2017 34 millioner dollar! Han har vunnet to mesterskap og er verdenskjent. På andreplass finner vi Sebastian Vettel med en inntekt på 38 millioner dollar. Vettel har vunnet fire mesterskap, alle fra 2010 til 2013, så han har dominert Formel 1.

Det er dog Lewis Hamilton som tjener mest, om man tar med sponsorer, med 40 millioner. Sannsynligvis så tjener disse førerne enda mer også, men det er i det minste det offisielle tallet. Hamilton er den rikeste atleten i Storbritannia, og når man tenker på lønningene til fotballspillere, så er det ganske imponerende. Så har han også vunnet fem mesterskap i sin karriere da, så han har nok gjort seg fortjent til den lønna. Han er en kjendis også, utenom å være en fantastisk sjåfør.