Mest berømte eller beste sjåfører gjennom tidene

Når en kommer til en kategori som dette, spesielt i billøp så må man være klar over at det er litt vanskeligere å definere den beste, eller mest berømte. Det er fordi det finnes så mange ulike konkurranser, men også typer av billøp. For eksempel så er det en stor forskjell mellom Formel 1 og WRC, da bilene som blir brukt der er helt ulike. Sjanger er kanskje et godt ord å bruke, noe som gjør det litt mer komplisert å si hvem som er den beste. Har du lest vår andre artikler så vet du allerede hva slags typer av billøp det finnes.

“Problemet” er jo at en konkurranse får veldig mye oppmerksomhet, så det blir naturlig at fokus også fra sider som vår dreier mot Formel 1. Det er jo også fordi Formel 1 har teknologi som er den mest moderne og hastighetene man når er de aller høyeste i organisert bilsport. Så vi får hele lage listen på en måte slik at ulike sjangre blir inkludert, og selv om det er flere berømte i Formel 1 så betyr ikke det nødvendigvis at de har vært bedre.

Alain Prost

Prost er veldig kjent i racingverden, og da naturligvis aller mest i Formel 1. Han var talentfull allerede fra en ung alder og han startet som i Formel Renault da han var 21 år og vant umiddelbart de to sesongene han var der. Hans stil var ganske metodisk og han var ikke en veldig aggressiv fører, selv om han jo naturligvis visste når han virkelig måtte satse. Alt i alt så vant han fire Formel 1 mesterskap, noe som betyr at han er tredje høyest i historien. Det er kun på grunn av Renaults ganske svake profesjonalitet at han ikke vant enda mer. Han tapte for eksempel kun med et halvt poeng mot Niki Lauda i 1984, slik at Lauda vant mesterskapet. Andre som bør nevnes i Formel 1 er naturligvis Michael Schumacher, Juan Manuel Fangio, Jim Clark og Ayrton Senna, som døde mens han konkurrerte.

Franskmannen Sebastien Loeb er en veldig kjent rallyfører, også her i Norge, spesielt fordi han var den som hindret Petter Solberg i å vinne flere mesterskap enn det ene han klarte. Han har vunnet hele ni mesterskap, 912 etappegevinster og 78 rallyer, alle som er rekord i WRC. Han kom også på andreplass i Le Mans 2006, så det er helt klart en veldig dyktig fører.

Den siste som vi ønsker å nevne her er Dale Earnhardt. Han er kanskje enda mer kjent i USA enn i Europa, og hans liv ble avsluttet tidlig, siden han led samme skjebne som Senna. Han vant syv NASCAR mesterskap, en Daytona 500 og mange andre konkurranser. Han er legendarisk i motorsport, ikke bare i amerikansk motorsport. Det er andre som har vunnet enda mer, men han er helt klart den aller mest berømte.

Det ser du på de vi har nevnet, de har vunnet mye, men de er også svært berømte, noe som på en måte hever deres status enda mer.