Mest solgte bilmerker

Vi har alle våre favoritter når det kommer til bilmerker, og vi alle skulle ønske vi hadde en Bugatti Veyron, men det ser ikke ut at kommer til å skje for veldig mange av oss. Så da får vi heller vende oss mot Ford og Toyota! Det er den kategorien som de fleste kjøper bil fra, så la oss da se hvilket merke er det aller mest solgte i hele verden.

Mercedes-Benz ligger faktisk på tiendeplass, noe som er ganske overraskende, da det blir ansett for å være et merke av litt høyere kvalitet og i høyere prisklasse. Det ble dog solgt over 2 000 000 Mercedeser i 2016, så det var et ganske bra år. Suzuki ligger på niendeplass, og de har i aller høyeste grad et marked som tilhører øst-Asia, selv om det er et ganske populært også her i vesten. Det samme kan man vel si om Kia, selv denne sør-koreanske bilen er litt mer populær enn Suzuki, med litt over to hundre tusen flere solgte biler i 2016, som er en økning på 9.6 prosent.

På de fire neste plassene så finner man Chevrolet, Hyundai, Nissa og Honda. Det er interessant å observere at de tre sistnevnte er alle fra enten Japan eller Sør-Korea. Det viser hvor mye styrke som kommer fra den dele av verden, hvor Honda, som ligger på fjerdeplass solgte fire og en halv millioner biler. Det hjalp bra at man fikk nye varianter av Civic modellen, som er fortsatt utrolig populær.

Foran disse finner vi Ford, selv om tallene ikke var like sterke som tidligere for visse modellen, så er det i all hovedsak pick-upene fra Ford som har hjulet de til å få nesten 6 millioner solgte, med en økning på 2.3 prosent. På andre plass finner man Volkswagen, noe som er imponerende med tanke på skandalen som pågikk på grunn av utslippene. Det ble solgt litt over 6 millioner i 2016, og med tanke på at de har så mange ulike modeller er det ikke så rart.

Men det er Toyota som leder klart, og de solgte 7,2 millioner biler i 2016, over en million mer enn Volkswagen, noe som er en enorm forskjell.