Verdens beste Formel1-fører

Hvem er egentlig verdens beste Formel1-fører? I denne artikkelen skal vi gå inn på hva slags førere som finnes der ute og hvem som regnes som den beste.

Formel1 er en sport som har vært populær i bilsportmiljøene lenge. Det er en sport som ikke nødvendigvis er så utrolig populær i Norge, men den blir større og større for hvert år som går.

Ayrton Senna

Dette er en fører som mange mener er et mysterium. Han var fra Brasil og virkelig opptatt av å sprenge nye rekorder. Han kjøre utrolig raskt og vant mange løp! Tragisk nok så døde han i løpet av et billøp, noe som fikk mange til å åpne øynene for hvor farlig denne sporten kan være.

James Hunt

Dette er en fører som ble verdensmester i 1976. Han var fra Storbritannia og kjøre fortere enn svint. Han var flink til å kjøre bil, men han var også flink til å sjarmere damer. Han var veldig populær blant damene som kom på billøpene hans.

Niki Lauda

Dette er en fører som ble verdensmester hele 3 ganger, i 1975, 1977 og 1984. Han var fra Østerrike og var flink til å både kjøre og drive bedrifter. Han hadde faktisk hele 2 flyselskaper i løpet av livet sitt.

Hans rivaleri med James Hunt ble faktisk laget om til en film som heter Rush, som er spennende å se på hvis du er interessert i Formel1! Den gjorde det svært godt på kino, så det er en film som kommer til å gi deg en innsikt i sporten på en litt gammeldags, men sjarmerende måte!

Dette er bare noen av førerne som er kjent for å drive med Formel1. Det finnes en rekke andre også. Vet du om noen norske førere som driver med det? Kanskje du kan bli den neste store Formel1-føreren?